Gasgat wijst nieuwe Prins Carnaval aan

VEENDAM

Terwijl de kinderen hun Sint-Maarten liedjes door de straten van Ommelanderwijk en Zuidwending, (tijdens Carnaval ‘GasGat’) lieten schallen, verzamelde de Raad van 11 van ‘Elk en Ain’ zich later op de avond voor de 5e keer op rij weer in de Stainkroeg.

Traditiegetrouw wordt Prins Carnaval op de 11e van de 11e om 11 over 11 opnieuw gekozen. Een erg zware taak die tot een goed einde is gebracht. Met een overweldigende meerderheid van stemmen is als nieuwe Prins gekozen Prins Remmelt de Eerste.

De traditionele Carnavals feestavond zal gehouden worden op Zaterdag 2 Maart 2019 in de Stainkroeg te Ommelanderwijk. De Moeflons zullen op deze avond weer hun swingend repertoire ten gehore brengen. Omdat dit het lustrum jaar voor ‘elk en ain’ is, zal er ook nog een verassingsoptreden plaatsvinden. Dit belooft dus wederom een spectaculaire avond te worden. Hopelijk komt iedereen weer net zo mooi gekleed als de voorgaande jaren.

De kaarten kosten 10 euro en zullen op de Kerstmarkt te koop zijn bij de leden van de Raad van Elf. Later dit jaar zullen de verkoopadressen van de kaarten bekend worden. Er zullen op 1 en 2 maart ook kinder- en ouderen activiteiten worden georganiseerd. Natuurlijk zal de raad van 11, onder leiding van Prins Remmelt de Eerste, zich voor de feestavond nog regelmatig laten zien. De raad zal op verschillende activiteiten in de dorpen Ommelanderwijk en Zuidwending aanwezig zijn.