Opschoondag in Scheepskwartier was feest

VEENDAM

Afgelopen zaterdag werd er in het kader van de Opschoondag in de hele wijk Scheepskwartier flink opgeruimd. Er werd zwerfafval opgeruimdgrof huisvuil vewijderd. Dit werd door de wijkbewoners zelf gedaan. De Opschoondag was op initiatief van Beheerteam Scheepskwartier en in samenwerking met Acantus, Compaen en de gemeente Veendam georganiseerd. Gezamenlijk hebben bewoners ook het particulier groen opgeknapt. Voor het afvoeren van tuinafval en grof huisvuil konden mensen zich bij wijk-en buurtbeheer vooraf opgeven. Dertig volwassenen en zestien kinderen hebben de handen uit de mouwen gestoken en in vijftien vuilniszakken zwerfvuil verzameld.De opschoondag, werd afgesloten met een feestelijke verrassing. Wethouder Bert Wierenga had een bord meegebracht die de kinderen mochten onthullen. Zaterdag 3 november is de tweede opschoondag in de Provinciënhoek. schoon.