Herfstmarkt de Breehorn

VEENDAM

Afgelopen donderdag was iedereen van harte welkom. ’s Morgens werd het redelijk goed bezocht, en ’s middags liep het mooi gestaag door. De herfstmarkt is in de plaats gekomen voor de Kerstmarkt. “Er waren er teveel tegelijk”, gaf coördinator Anneke Ritzema als reden op.

Bij 25 verschillende marktkramen kon men leuke spullen kopen en was er te genieten van lekkere hapjes. Er was voor iedereen wat wils. De gehaktballen vlogen de pot uit. Vishandel Schuur was er traditiegetrouw voor een visje uit de viskar. In het ‘herfstcafé’ was er de mogelijkheid om van poffertjes te genieten, van warme worst en nog veel meer. Ook was daar een borreltje of een advocaatje verkrijgbaar.

Bezoekers konden met een verloting kans maken op een goedgevulde boodschappentas ter waarde van € 7,50, van € 15,00 of van € 25,00. De lootjes waren te koop bij Gosse Keizer en Wendy Meijer. Gosse was dit jaar getooid als een indianenopperhoofd, compleet met indrukwekkend verentooi en bijpassende kleding. Zijn collega Wendy was prachtig als een bijtje uitgedost.

Haar vriend Bennie van Buizen uit Nieuwediep is imker, en hij had honing en gerelateerde producten meegenomen. Het was voor het eerst dat er ook een imker stond. Bennie heeft zes kasten staan met 60.000 bijen. Het is een roeping, en hij heeft het altijd al willen doen.

Harma Bennema uit Nieuwediep was aanwezig met haar zelfgemaakte jamsoorten, boerenjongens en advocaat. In de Breehorn zit overigens ook een breiwerkclub met 8 dames. Zij hadden poppen, sjaals, poncho’s en veel handgemaakte knuffels uitgestald. Het gaf een kleurrijk geheel. Veel ervan gaat naar de kleinkinderen, en opa’s en oma’s. Op een andere kraam lagen kunstzinnige creaties uitgestald waaronder kleine pompoenen en andere siervoorwerpen van lichtgrijs beton.

Harm speelde op zijn accordeon de vrolijke noten. Hij speelt al vanaf zijn zevende.