Leerlingen zorgen voor rookvrije zone op school

VEENDAM

Op de gevel van OBS Noorderbreedte prijken sinds kort twee borden met de tekst, ROOKVRIJ. Met daaronder: Op weg naar een rookvrije generatie.

Het idee om het terrein voor de school rookvrij te maken was van leerlingen uit de bovenbouw. Tijdens een schoolproject over gezondheid gaven ze aan het roken voor de school door de ouders geen goed voorbeeld te vinden. Een aantal leerlingen hebben aan ouders, die hun kinderen ophaalden, flyers uitgedeeld. De kinderen hebben onder elkaar een gesprek gevoerd en aan directeur Dino Andriol gevraagd of het terrein voor de school rookvrij mocht worden.

Dino Andriol: „Aangezien mijn collega’s en ik dat een goed idee vonden hebben we dit in de medezeggenschapsraad besproken. De collega’s waren het er ook mee eens en hebben hiervoor toestemming gegeven. Vervolgens hebben we de twee bordjes met ‘rookvrij’ aan de gevel bevestigd.”

Voor iedereen is te zien dat er voor de school niet meer wordt gerookt. Mochten er toch ouders zijn die dat lastig vinden kan in overleg met de school aan de overkant van het terrein een rookpaal worden geplaatst.

Uiteraard geldt het niet roken niet alleen voor de ouders maar ook voor het (nog) rokend personeel. Het wordt goed nageleefd. Overigens zijn er nog maar heel weinig die roken. Binnen het gebouw mocht sowieso al niet meer worden gerookt.