Oude fruitrassen en snoeitechniek uitgelicht

MEEDEN

Op 27 en 28 oktober draait het bij Tuingoed Foltz in Meeden allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf.

Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteert de Groningse kwekerij een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel.

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen, een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier -- om 11.00 en 15.00 uur - of een herfstwandeling door de tuinen maken met Andries Bierling - om 14.00 uur. Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven voor het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen, dit om om 12.30 en 16.00 uur. Verder zijn er demonstraties van het beste snoeigereedschap, informatie over tuinontwerp en veel heerlijke, herfstige lekkernijen van Lia Simons. Foltz is opend van 10 tot 17.00 uur.