Clinics met Nadine Visser

VEENDAM

Met een hordeloop heeft zij samen met wethouder Henk Jan Schmaal de Zechsal track & indoor meeting geopend.

Ook gaf de atlete twee clinics. Daarnaast reikte ze de wedstrijdprijzen uit. Op deze dag waren er wedstrijden voor de junioren, senioren, masters en pupillen A 2 e jaars in de disciplines hardlopen, verschillende sprinten, verspringen, hoogspringen en kogelstoten. De leeftijden van de vijfenveertig deelnemers varieerden van tien tot in de zestig.

,,Het moet nog even weer gaan groeien, want het is zeker tien jaar geleden dat hier een wedstrijd was”, vertelt voorzitter Janneke Kraan. ,,Dat is jammer want we vinden dat de jeugd meer in beweging moet komen. De insteek is om er weer een jaarlijks evenement van te maken. We kwamen in contact met Jaap van Sloten van Zechsal. Het is gaan groeien en we hebben er meer mensen bij betrokken. Het is een mooi evenement geworden.”

De vereniging telt 260 leden. Drie of vier keer per week is er een training. Janneke Kraan: ,,De jeugd vindt alle atletiek onderdelen leuk.”

Nadine Visser (23) is 100 meter hordeloopster. Tijdens de trainingen gaf ze demonstraties en was er volop ruimte voor vragen. Tot haar dertiende turnde ze. ,,Op een gegeven moment wilde ik iets anders en ben ik atletiek erbij gaan doen. En uiteindelijk alleen voor atletiek gekozen. Toen ik met atletiek begon was het omdat ik dat leuk vindt. Ik merkte pas later er toch goed in te zijn. En dan mag je naar een juniorentoernooi toe. Dat was echt heel leuk. Ik zag de Olympische spelen op tv en dacht

daar nog lang niet te zijn. Maar op een gegeven moment kwam het in één keer in beeld.”

,,Ik kom uit een sportieve familie. Mijn moeder heeft ook aan atletiek gedaan en mijn vader zat op voetbal. Mijn ouders hebben me enorm gestimuleerd.”

Leden van de atletiekvereniging bakten ongeveer dertig verschillende taarten gebakken voor de verkoop. Rondom de wedstrijden was er voor het publiek en deelnemers diverse activiteiten rondom atletiek en bewegen. Onder het motto ‘laat je adviseren en masseren’ zijn aanwezig geweest: Fysiotherapie Havenstraat, Pedicure Jantje Korthuis, Voedingsadviezen, Valkema sportkleding en schoenen advies, Zechsal magnesium producten, Stoelmassage Iet Reitsma en Raden maar en de prijs is?