Flinke klus N366 van start

VEENDAM

De weg wordt in de eerste fase van de werkzaamheden één keer afgesloten: in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober.

Na dat weekend kan het verkeer weer over de weg rijden maar dan geldt een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur. De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken. De verdubbeling van de weg is nodig vanwege het vele verkeer dat gebruik maakt van dit weggedeelte. Daarnaast wordt de weg verbreed, wat de verkeersveiligheid verbetert. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig, waarbij de N366 wordt omgebouwd tot volwaardige autoweg.

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 1 jaar. Van half oktober tot eind november vindt de eerste fase van de werkzaamheden plaats. De aannemer gaat aan de slag langs de huidige weg. Weggebruikers kunnen met een beperkte snelheid van 70 km/uur gebruik blijven maken van de weg.

Een kaartje met de omleidingsroutes en meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op N366veilig.nl