Overname woningcorporatie Mooiland

PEKELA/VEENDAM

Op 31 december 2018 neemt Acantus 551 huurwoningen in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Veendam over van woningcorporatie Mooiland.

Groninger Huis neemt 46 huurwoningen over van Mooiland in Midwolda, Nieuwolda en Oostwold. Huurders en betrokken partijen zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname. Het gaat in totaal om 597 huurwoningen in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Veendam. Acantus en Groninger Huis zijn al actief in deze gemeenten.

Mooiland verhuurt in grote delen van Nederland woningen De corporatie wil zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om te weten wat er leeft en speelt. Dat is niet eenvoudig omdat woningen ver van elkaar verspreid liggen. Daarom verkleint Mooiland de komende jaren haar werkgebied. Voor de huurders verandert er feitelijk niets. Zij houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten en dezelfde huurprijs.