Speeltuin feestelijk geopend

WILDERVANK

De wethouders Henk-Jan Schmaal en Bert Wierenga waren uitgenodigd om de openbare speeltuin officieel te openen.

Het initiatief van het realiseren van een speeltuin was van Wijkvereniging Woellust. Het terreintje was al 13 jaar voorbestemd als speeltuin. In samenwerking met de gemeente Veendam is er een mooie speelvoorziening gecreëerd voor de kinderen uit de wijk. De glijbaan was er al heel lang, maar het was een heel grote wens om er toch wat meer van te maken. Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet in maart hebben de bewoners gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken. Het terrein werd geschikt gemaakt en er zijn wat boompjes verplaatst. Het afgelopen maand heeft de gemeente de speeltoestellen geplaatst.

Tijdens de opening was ook Jan Smeenge aanwezig. Hij is verantwoordelijk voor de honderd speelvoorzieningen in de gemeente met in totaal dik vijfhonderd toestellen. Hilda Wessels, voorzitter van Beheerteam Woellust, was een van de initiatiefnemers. ,,We hebben er fondsen voor aangeschreven en we hebben een ontzettend mooie financiële ondersteuning van de gemeente gekregen om dit uiteindelijk te kunnen en te mogen realiseren. Met ons zessen (Linda,

Harma, Liesbeth, Marjan, Barbette en Hilda) zijn we actief met de wijk bezig. Voor de wijk, door de wijk en met de wijk.”

De beide wethouders hebben de speeltuin geopend door zich op het ‘Avonturenpad’ te wagen. Wierenga klauterde over een palenbrug met houten obstakels. Hij vroeg ondersteuning van de kinderen. Gelukkig kreeg hij die. Henk-Jan Schmaal kroop in pak door een rioolbuis onder een heuveltje door. De kinderen vonden dat van zo’n meneer in net pak wel prachtig. Wijkwethouder van Wildervank Ans Grimbergen was ook bij de feestelijke opening. De gezellige middag heeft van 14.00 tot 17.00 uur geduurd. Kinderen konden zich laten schminken, en genoten van drinken en een steekijsje. Met elkaar hebben ze in de speeltuin ook een insectenhotel gemaakt voor het overwinteren.