Burendag in Veenkade met lekkernijen

VEENDAM

Zaterdag hebben honderd bewoners van de Veenkade in de centrale hal burendag gevierd. Samen met buurtbewoners die via flyers waren uitgenodigd.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat met buren op de vierde zaterdag in september wordt gevierd. Het is een dag om gezellig bij elkaar samen te komen. En een dag waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar doen en de buurt.

In de Veenkade zijn vrijwilligers en bewoners onder het mom ‘Heel Veenkade bakt’ al de hele week aan de bak geweest. Samen met de activiteitenbegeleiders, en had de Veenkade zich met lekkere geuren gevuld. Zelfgebakken lekkernijen voor Burendag is een mooie manier om bewoners en buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.

Bij aanvang waren al veertien buren op bezoek gekomen, en het aantal liep nog op. Ze zaten verspreid met de bewoners aan de tafels. Twaalf vrijwilligers en vier activiteitenbegeleiders hielpen zaterdag mee. Al die lekkernijen stonden op lange tafels uitgestald. Verschillende smaken cakes, taartjes, appeltaarten, kwarkgebak, boterkoek, muffins… ze lachten je toe. De groene cake trok veel aandacht, die wilde menigeen wel even proeven.

Coördinator activiteitenbegeleiding en vrijwilligers Stieneke Kram had kwark gemaakt met gemalen bastognekoeken. Gegarneerd met framboos en slagroom.