Eerste kaartjes verkocht

VEENDAM

Deze volksopera over de voetbalclub SC Veendam wordt volgend jaar vijfmaal opgevoerd op 28, 29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019.

De officiële kaartverkoop start 15 oktober via de website www.voetbalopera.nl.

Maar de eerste tickets gingen al van de hand tijdens de drukbezochte kick-off van deze voor Veendam unieke opera.

De twee profvoetballers namen geen genoegen met een cadeautje, maar waren zo sportief om zelf de kostprijs à € 19,50 hiervoor neer te tellen. Zij droegen het geld natuurlijk keurig af aan voorzitter Mario Post van de organisatie.

Tijdens de aftrap van de voetbalopera werden ook vier van de vijf hoofdrolspelers bekendgemaakt. Het zijn Carina Vinke, Elizabeth Kooy, Elsbeth Gerritsen en de regionaal zeer bekende zanger Erwin de Vries. Voor de vijfde rol (een man) worden binnenkort de laatste audities gehouden.

Verhaallijn

Regisseur Harm-Ydo Hilberdink lichtte tijdens de kick-off alvast een tipje van de sluier op over de verhaallijn, die start op de dag dat SC Veendam in 2013 failliet ging. Via tal van flashbacks krijgt de voetbalopera vervolgens een onvermoede wending als in Veendam nieuwe pogingen in het werk worden gesteld om weer tot profvoetbal te komen. Of dat gaat lukken, verklapte de regisseur nog niet, maar wel dat vrouwen daarin een belangrijke rol gaan spelen. „Bovendien komt er een geheim onder de voorstelling te liggen”, aldus Hilberdink.

De komende maanden wordt via media bekendgemaakt hoe en op welke wijze vrijwilligers zich kunnen aanmelden om onderdeel uit te maken van deze bijzondere voetbalopera. Vast staat dat enkele gevestigde instituten uit de Veenkoloniën hun medewerking verlenen, zoals het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, scholengemeenschap Winkler Prins en het Noorderpoortcollege. Leerlingen gaan onder meer helpen bij realisatie van de decorbouw.

Logo

Het logo van de voetbalopera, waarin opgenomen een vrouw met hoge hakken, werd tijdens de kick-off onthuld door oud-sportjournalist Dick Heuvelman van Dagblad van het Noorden. Het was Heuvelman die drie jaar geleden het idee opperde een opera te wijden aan het lange lijden van SC Veendam. Dat idee is nu dus werkelijkheid geworden. Volgend jaar zomer is het zo ver!