Judoka’s strijden om kampioenschap

VEENDAM

Zaterdag vond de elfde editie plaats van het Internationaal Veendammer Judokampioenschap (IVJK). Meer dan 600 judoka’s uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Denemarken maten zich op de matten in het Indoorcentrum Veendam.

„Met dit aantal hebben we het maximale aantal deelnemers bereikt”, aldus Marcel Joling, hoofdtrainer van het organiserende Judoschool Veendam en overigens door de Judobond Nederland verkozen werd tot coach van het jaar.

Judoschool Veendam timmert onder zijn leiding al jaren stevig aan de weg. Hoogtepunten waren in het afgelopen seizoen de internationale prestaties van onder anderen Marit Kamps en Vera Raspe. Maar ook in de breedtesport laat de judoschool zich in positieve zin zien. Door het JOS-project (JOS = Judo op School) worden kinderen op basisscholen gestimuleerd om deel te nemen aan deze prachtige sport.

In de loop van dit seizoen zal de de judoschool de nieuwe dojo (oefenzaal voor vechtsporten) aan de Langeleegte in gebruik nemen. „Kijkend naar het aantal judoka’s dat tijdens trainingen tegenwoordig op de mat verschijnt, kan ik er haast niet op wachten”, zegt Joling. „We zitten bomvol en verheugen ons erg op deze nieuwe accommodatie.”