Oud-beiaardier van Veendam geeft lezing

VEENDAM

Voormalig beiaardier van Veendam Adolph Rots gaat een lezing geven tijdens het seminar Welluidend Erfgoed, georganiseerd door Stichting Klokkenspel Groningen op 22 september.

Het seminar 'Welluidend erfgoed' vindt plaats in de kapel van de Martinikerk te Groningen en vormt het sluitstuk van de jubileumactiviteiten waarmee de stichting haar 25-jarig jubileum heeft gevierd.

Eerder dit jaar vond er een luidklokkenestafette plaats en verzorgde de stichting, onder de noemer 'Week van de Beiaard' elke dag een concert op een van de zeven carillons die de provincie Groningen rijk is.

Naast Rots geeft ook historicus Redmer Alma een lezing. Tijdens het seminar laat Adolph Rots op uitvoerige wijze de ontwikkelingen binnen de Stichting Klokkenspel Groningen de revue passeren. Daarbij belicht hij met name de door de stichting geïnitieerde activiteiten.

Tijdens het seminar ontvangt kunstschilder Henk Helmantel de 9e editie van het Groningse Beiaardboek. In de beiaardboeken, waarvan de eerste in 1990 verscheen, is bladmuziek voor beiaard verzameld. De recente versie van het Gronings Beiaardboek bevat werk van in de provincie Groningen functionerende beiaardiers.

Het seminar is kosteloos bij te wonen. Belangstellenden kunnen zich via een e-mail aanmelden bij het secretariaat:info@stichting-klokkenspel-groningen.nl.