Lezing over hobby: Stadskudde Oldambt

VEENDAM

In het A.G. Wildervanckhuis geeft Pieter Kunst woensdagavond 26 september vanaf half acht een lezing over zijn schaapskudde: de Stadskudde Oldambt. De lezing is georganiseerd door groenvereniging Groei & Bloei Veendam. Kunst hield met zijn vrouw jaren geleden als hobby een aantal schapen rondom hun boerderij in Blijham. Zijn droom was om ooit een grote schuur te bezitten met meer schapen. Toen het aantal schapen zich had uitgebreid naar zo'n 100 stuks, kochten ze een grotere boerderij in Beerta. De kudde groeide en in 2011 maakte Kunst de keuze om zijn baan op te zeggen en zich te richten op de schapen. Zo ontstond Stadskudde Oldambt. Het is inmiddels een erkend leerbedrijf, waar workshops en activiteiten rondom de kudde worden georganiseerd. Pieter Kunst zal vertellen over de Stadskudde en wat daar allemaal mee samenhangt.