Buurtvereniging jarig

VEENDAM

Onderweg naar de speeltuin overvalt me de nostalgie, mijn ouderlijk huis is volledig anders en toch hetzelfde.

Het voelt een beetje alsof ik vanuit een luchtballon naar m’n eigen huis kijk: heel bekend en toch raar. De Langeleegte ziet er fantastisch uit met ballonnen en vlaggetjes in veel voortuinen en bij de speeltuin staan mensen die mij nog herkennen van zo’n 35 jaar geleden: moi, meisje van Wiechers! 71-jarige Trijn is nog druk met van alles maar heeft gelukkig even tijd voor een kopje koffie.

Trijn, hoe lang ben je al lid van de buurtvereniging en wat doe je dan zoal?

,,Ik ben lid sinds ik hier kwam wonen in 1969 en sindsdien help ik ook mee met het organiseren van kaartavonden, bardiensten, inkopen, versieren en eigenlijk alles wat er gebeuren moet.’’

Is er door de jaren heen veel veranderd?

,,Ach nee, eigenlijk niet. Er zijn natuurlijk veel nieuwe mensen bij gekomen en ook nieuwe activiteiten zoals het klootschieten op zondagochtend, maar de Langeleegte is nog steeds een gemoedelijke buurt waar we klaar staan voor elkaar.’’

Even later, na de officiële opening door Wethouder Schmaal ( met z’n krullen vol confetti) wordt Trijn volledig verrast door het bericht dat ze vanaf nu erelid is. Ze zet snel de koffie weg waar ze net mee rond zou gaan en raakt zichtbaar ontroerd door de lovende woorden en de prachtige cadeaus:een mooi horloge met armband en een bloemetje.