Week van Alfabetisering

VEENDAM

De Week van de Alfabetisering wordt groots aangepakt in Veendam.

Wethouder Ans Grimbergen opent deze week in Veendam vandaag om 14:00 uur door het brengen van een letter per bakfiets bij het Taalhuis. Op deze blanco letter kan iedereen op een gekleurd memoblaadje zijn of haar persoonlijke boodschap plakken.

Het Taalhuis is gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

Activiteiten

In de Week van de Alfabetisering worden er in Veendam verschillende activiteiten georganiseerd. Op dinsdag 4 september 2018 kan men puzzels oplossen en taalspellen in de bibliotheek van Veendam doen.

Op woensdag 5 september 2018 staat de letter bij Compaen. Compaen gaat een spannend verhaal voorlezen aan de peuters van Peuterspeelzaal Sleuteltje in Wildervank.

Op donderdag 6 september 2018 staat de letter bij het Noorderpoort in Veendam. De cursisten bedenken dan zoveel mogelijk woorden die met deze letter beginnen. Vervolgens worden alle letters uit de provincie naar het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat in Groningen gebracht. Alle letters samen vormen een woord.

Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast kunnen zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.