Volop moois tijdens Monumentendagen inVeendam en Pekela

VEENDAM

Tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september zijn er in ook in Veendam en Pekela diverse locaties geopend voor publiek. Centraal staat deze 32ste editie het thema In Europa.

Het WBCV (Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam) staat die dag van 10.00 tot 16.00 uur met een stand in het Cultuurcentrum vanBeresteyn aan het Museumplein. Men krijgt hier informatie over de Winkler Prins Route, een wandelroute van circa 6,5 km door het centrum van Veendam, waarin het gebied Tusschendiepen is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Ook verkrijgbaar is de Monumentenfietsroute Pekela en Veendam, die u voert langs een groot deel van de monumenten en andere historische locaties in de gemeente Veendam. Uitbreidingen van de fietsroute door Borgercompagnie - met veel boerderijen - en richting Pekela zijn ook beschreven. Beide routes zijn gratis, evenals het boekje Open Monumentendag in Pekela en Veendam.

Onder het genot van een gratis kop koffie kan men snuffelen door een selectie van oude foto’s van Rink Oosting.

Begeleide wandelingen door Veendam onder leiding van landschapsgidsen starten om 11.00 uur en om 14.00 uur vanuit het cultuurcentrum. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de stand van WBCV.

Exemplaren van de Winkler Prins Route en de Monumentenfietsroute Pekela en Veendam zijn buiten de Open Monumentendag gratis verkrijgbaar bij de VVV in het Veenkoloniaal Museum aan het Museumplein in Veendam.