Verdachte Veendammer opgepakt in Spanje

VEENDAM

Jos B., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is zondagmiddag opgepakt in Spanje.

De laatst bekende woonplaats van B. is Veendam. Hij zou het adres van zijn zus aanhet Boven Westerdiep hebben gebruikt als postadres. Hij was maar weinig in Veendam.

De kleine Verstappen werd in 1998 vermoord en gevonden op de Brunsummerheide. De politie is al enige tijd op zoek naar de 55-jarige B die in februari van dit jaar door zijn familie als vermist werd opgegeven. Ten tijde van de moord woonde Brech in Simpelveld.

B zit momenteel in Spanje en zal worden uitgeleverd aan Nederland. De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto's die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen. Door samenwerking met de Spaanse politie kon de man zondagmiddag worden aangehouden.