Opknapbeurt Molenwiek

VEENDAM

Met koekjes van jarige Loekie, wordt de voormalige vergaderruimte opgeleukt tot ontmoetingsruimte met de uitstraling van een huiskamer.

„De huiskamer is bestemd voor alle mensen, maar we verwachten dat vooral mensen uit Ommelanderwijk en Zuidwending er gebruik van zullen maken”, zegt Carolien Werner,initiatiefnemer en lid van de dorpscoöperatie van Ommelanderwijk

„We willen een ontmoetingsruimte creëren waarin mensen vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen bieden. Waar je spullen kunt lenen of gewoon gezellig een kopje koffie drinkt. Misschien kun jij heel goed rozen snoeien maar geen tl-buis verwisselen. Iemand anders kan misschien beide niet, maar wel even je sollicitatiebrief corrigeren. En zo kunnen we allemaal wel wat. Eigenlijk is het een uitgebreide variant van ‘noaberschap’.”

„De keuze van de kleuren was een worsteling op zich”, vertelt Carolien. „We hadden vrij snel 3 kleuren gekozen maar toen we ze hadden aangeschaft bleken er allerlei restanten uit kelders tevoorschijn te komen en sloeg de twijfel toe. Uiteindelijk hebben we allemaal kunnen instemmen met 3 kleuren met de geweldige namen ’gelukkig, troubadour en IJsland’. Twee Groenen en een crèmekleur. Groen is de kleur van de hoop, we hopen op gunstige en zinvolle ontwikkelingen voor iedereen!”