Fotografeer je eigen doalders plekje

VEENDAM

Vanaf 14 oktober is er in Museum de Oude Wolden in Bellingwolde, de fototentoonstelling Fotografen van de Vooruitgang.

Hedendaags fotograaf Dirk Kome trad daarvoor in de voetsporen van Tonnis Post. Post was een Winschoter fotograaf die naam voor zichzelf maakte aan het begin van de twintigste eeuw.

Tegenwoordig is hij in Groningen vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde. Arts Pieter Bloemers Middendorp gebruikte deze foto’s om te strijden voor meer ‘zonlicht en versche lucht’ in toenmalige woningen. Kome ging op zoek naar de nazaten van de mensen die Post vereeuwigde en bezocht de plekken van toen opnieuw, met vaak verrassende resultaten.

Onderdeel van deze tentoonstelling is de fotoactie Mien Doalders Plekje. Wat is tegenwoordig ‘de woonstand’ in Groningen? Hoe leef jij? Wat is jouw favoriete plekje in of om huis?

Maak een foto en doe mee aan de fotoactie. Dit kan van alles zijn. Een hoekje in huis, tot aan en leunstoe of een opname in tuin. Of maak een foto van jou en jouw naasten voor jouw huis, zoals ook Post dat deed.

Ingezonden foto’s krijgen een plekje in de tentoonstelling door middel van een digitale projectie. De mooiste foto brengt het museum uit als ansichtkaart.

Stuur je digitale foto voor 23 september naar info@museumdeoudewolden.nl. Vergeet daarbij niet je naam, woonplaats te vermelden en vertel kort waarom dit jouw ‘doalders plekje’ is.

Kijk voor de verdere werkwijze en voorwaarden op museumdeoudewolden.nl.