Veel summerfun tijdens het kanoën

VEENDAM

Het kanoën is bij Summerfun een heel gewild onderdeel. Dinsdag hebben vijftien kinderen van 8 tot en 14 jaar meegevaren in het mooie Borgerswold.

Er waren twee routes uitgezet, een korte van 2 kilometer voor de jongste en minder ervaren kinderen, en voor de meer ervaren kinderen een langere van 6,5 kilometer.

Het kanoën was onder begeleiding van zeven ervaren kanoërs van WSV Langebosch. Vooraf werden de belangrijkste instructies over de basistechnieken gegeven. En over het juist vasthouden van de peddel en het peddelen zelf. Instructeur Nico had op een kort stukje op de voorplecht een 6-jarige passagier mee.

Er wordt nog een keer solo gevaren, en ook staat er nog twee keer een tocht met het hele gezin op het programma de zogenoemde Mini&Maxi tocht.

De kanoclub doet al 18 jaar mee, zolang als Summerfun bestaat. Maar ook daarvoor al twee keer met de Vakantiepas, de voorloper van Summerfun.

Overigens bestaat WSV Langebosch inmiddels 28 jaar. Op de woensdagavond wordt de clubavond gehouden. Met om 19 uur een kanotochtje in Borgerswold of op het Langeboschmeer. Iedereen die met de kanosport kennis wil maken is van harte welkom.