Summerfun Ontdekt: snuffelen aan de zorg

VEENDAM

Tijdens het nieuwe project Summerfun Ontdekt maken kinderen spelenderwijs een ontdekkingstocht bij bedrijven, instelling of organisaties. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en welke beroepen zijn er?

Medewerkers nemen de kinderen mee en vertellen hun verhaal. En waar dat qua veiligheid is toegestaan, mogen ook de handen uit de mouwen.

In juni was de eerste Summerfun Ontdekt bij de Brandweer Veendam, nu gaan we een snuffelstage doen in de Zorg. Op dinsdag 21 augustus gaat een groepje van 7 kinderen een kijkje nemen in woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade. Kinderen mogen samen met activiteitenbegeleiders en vrijwilligers een activiteit ondersteunen die georganiseerd wordt voor de bewoners en cliënten. Taken zijn: bewoners ophalen en weer terugbrengen van een activiteit, helpen met drinken ronddelen, gezellig een praatje maken met de bewoners/cliënten, de ruimte waar een activiteit is, gezellig maken door op te ruimen op bloemen neer te zetten. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden via summerfun@compaenveendam.nl .