Veteranendag in Veendam en Pekela

VEENDAM

De gemeenten Pekela en Veendam houden zaterdag 1 september de Veteranendag Pekela / Veendam.

In het centrum van Veendam zijn diverse activiteiten waaronder de jaarlijkse Pruiverij en Oetmarkt. Voor de veteranen is er eveneens een besloten bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Om 19.30 uur geeft de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers een concert in Cultuurcentrum vanBeresteyn dat voor iedereen toegankelijk is. Het RFGGJ is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten. Doel van dit RFGGJ is een actieve bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen. Kaarten voor het concert kosten € 5,00 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl.

De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Veel gemeenten organiseren zelf ook activiteiten om hun veteranen te eren. Het draaitallemaal om erkenning en waardering.