Feestelijk programma voor sportfair Tennisclub Veendam

VEENDAM

Na de reüniedag 30 juni, gaat de 90 jarige Tennisclub Veendam zich helemaal toeleggen op de Sportfair die op 15 juli wordt gehouden.

„Als een maatschappelijk ingestelde club hebben we een geweldig mooi programma gemaakt voor heel Veendam waarbij iedereen gratis toegang heeft”, vertelt voorzitter van de Jubileumcommissie Otto Faber.

„Tijdens de sportfair worden demonstraties gegeven op allerlei sportgebieden. Sport verbroedert en als tennisclub willen we ook proberen andere sporten te promoten. Angelo Cijntje verzorgt een bootcamp demo. Wereldkampioen biketrial Rick Koekoek geeft demonstraties en onze jeugdleden en senioren gaan tennissen. En de jeugdige bezoekers kunnen onder leiding van een tennisleraar ook oefenen.”

Het is een feestelijk jaar voor de jubilerende tennisclub, en men wil een mooi programma aanbieden waarbij ook de muziek niet mag ontbreken. De Ukelele band De Mannen met Kleintjes laten horen wat ze kunnen.

De O.D. coverband gaat muziek uit de jaren '70 spelen. Zanger/gitarist Mark Dontje was al vaker te gast bij de tennisclub, en zal ook nu weer acte de présence geven. De streetdance groep TF3 laat Zumba demonstraties zien.

De optredens gaan de hele dag door. Zangeres, cabaretière en actrice Alina Kiers gaat het geheel presenteren. Tussen de muzikale versnaperingen zit behoorlijk wat variatie. Bij het begin van de Sportfair worden de bezoekers door het Dweilorkest Wakker Worden verwelkomt. Aan het eind van de middag gaat een ensemble van het VKSO de fair afsluiten.

Er zijn diverse proeverijen met lekkere Surinaamse hapjes. “We hebben leden van Indonesische afkomst die dit heel goed kunnen bereiden. Een ander lid geeft een wijnproeverij en Parkzicht komt met zijn Bogdike bier. Heel Holland Bakt winnares Sarena Solari geeft de hele middag door kookworkshops.

“We hebben tevens een goed doel aan de fair verbonden. Aan de deelnemende bedrijven en bezoekers vragen we een vrijwillige bijdrage voor het KWF, de Hartstichting en de Nierstichting”. Ook de 90-jarige tennisclub zelf gaat een bijdrage doen.

Met zeshonderd voeten in het magnesium

Onderdeel van de Sportfair van de Tennisclub Veendam is de recordpoging magnesium voetenbad om 15 uur. „We gaan voor minimaal 300 mensen tegelijk in een heerlijk voetenbad, bestaande uit 90 aan elkaar geplaatste zwembadjes. Tijdens de recordpoging kan men zittend op een stoel ook tegelijk de muzikale verrichtingen op het podium volgen.”

Met behulp van het Veenkoloniaal orkest, de Zumbamaster en natuurlijk het heilzame magnesium leidt Alina Kiers het publiek langs diverse gevoelsmatige hoogtepunten. Dit spektakelstuk is mede mogelijk gemaakt door Nedmag, Zechstein Minerals en Zechsal.

De Sportfair Tennisclub Veendam gaat zondag 15 juli van 11.30 uur tot 17.30 plaatsvinden met voor iedereen gratis toegang.

Door Henk Drenth.