Kleinzoon oprichter Veendam 1894 op bezoek

VEENDAM

Dinsdagmiddag bracht de kleinzoon van de oprichter van voetbalvereniging Veendam 1894 een bezoek aan de Langeleegte in Veendam. Dit op uitnodiging van oud-journalist Willem Molema.

Deze kleinzoon, Carel-Herman Steenhuisen heeft dezelfde voornamen als de oprichter van 1894. Zijn overgrootouders hadden een apotheek aan het Boven Oosterdiep in Veendam en zijn opa was de eerste ‘vaste’ tandarts in Veendam voordat hij naar Amsterdam vertrok.

In 1894 richtte de jeugdige Carel Herman Steenhuisen met andere voetbalvrienden en klasgenoten van de Rijks HBS in Veendam de voetbalclub Look-Out op. De naam werd bij de geboorte van prinses Juliana veranderd in P.J. Veendam. De twee letters vervielen al vrij snel.

De komst van de Steenhuisen (61) vanuit zijn woonplaats Stroe naar Veendam had allemaal te maken met deel 2 van het boek ‘De eeuwige geest van de Langeleegte’ dat eind dit jaar door auteur Willem Molema zal verschijnen.

geen voetballiefhebber - heeft zijn opa niet gekend. „En het is zeker 50 jaar geleden dat ik in Veendam ben geweest”, aldus Steenhuisen die zichtbaar genoot van wat zijn opa destijds had opgericht.

Naast een bezoek aan het stadion werd ook het clubgebouw van Veendam 1894 bezocht.