NOVO verdwijnt uit het straatbeeld

VEENDAM

Promens Care in Drenthe en NOVO in Groningen gaan fuseren en heten vanaf 29 juni 2018 Cosis.

Cosis is er om kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking te helpen grip te krijgen op het leven. De provinciegrens tussen Groningen en Drenthe zal voor Cosis wegvallen als het gaat om het zorggebied. Het wordt weliswaar een grote organisatie in een groot gebied, maar bij Cosis staat kleinschaligheid voorop. ,,Als men lokaal een belangrijke plek in kan nemen in de lokale samenleving dan is dat eigenlijk het allerbelangrijkste. Het welbevinden van de cliënten ligt hem niet in het onderdeel zijn van een zorgorganisatie, maar van een straat, een buurt of een woonplaats”, aldus de woordvoerder van Cosis. Bij Cosis zijn 3700 medewerkers en 1500 vrijwilligers dagelijks actief om zich in te zetten voor bijna 8000 cliënten. Veel verschillende mensen betekent ook veel verschillende soorten kennis en expertise. ,,Als je kennis kan delen kunnen er meer mensen van profiteren.”