Broez’n door Veendamse hoez’n

VEENDAM Ruim vierhonder lopers waren voor het karakteristieke oude gemeentehuis aan de meet verschenen. Aan de Kidsrun van 1 kilometer deden ruim honderd kinderen mee.

Voor de 5 kilometer hadden zich ruim tweehonderd lopers opgesteld, en voor de 10 kilometer vijftig deelnemers. Onder de deelnemers waren ook lopers van verder weg, zoals uit Lelystad en Rotterdam.

Tijdens de lustrumeditie was de helft van de gebouwen nieuw. Van de benaderde organisaties en eigenaren vindt ongeveer 95 procent het leuk om mee te doen. ,,We hadden ongeveer 35 vrijwilligers langs de route staan, en zo’n 25 tot 30 verkeersregelaars”, vertelt Kevin de Haan van Teamsport Veendam. ,,Ook hebben mensen van de organisatie en medewerkers van de gemeente meegeholpen.”

De voorbereiding heeft bijna driekwart jaar geduurd. ,,Overigens komen de credits mijn collega Ellin Pelgrim toe. Wegens een blessure aan de bovenarm had zij heel veel taken overgenomen. Wij zijn als sporters zelf ook heel actief.”