Expositie

VEENDAM

Tiny Dussel exposeert van dinsdag 26 juni tot en met vrijdag 3 augustus in het gemeentehuis in Veendam.

De expositiewand in het gemeentehuis biedt kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

In haar jeugd heeft Tiny veel getekend en geschilderd. Deze hobby was echter wat naar de achtergrond geraakt maar sinds een aantal jaren heeft zij haar oude hobby het schilderen weer opgepakt. Tiny heeft hiervoor geen schilder- of tekenlessen gevolgd. Zij is autodidact.

De stijl van schilderen is figuratief. Ze werkt uitsluitend met olieverf. Dit vindt zij het fijnste materiaal om mee te schilderen. Ze kan gefascineerd raken door een mooie lucht, een ondergaande zon en het weidse landschap. Dit probeert zij dan ook zo goed mogelijk op schilderijen weer te geven.

Andere favoriete onderwerpen van Tiny zijn molens, zowel de oude poldermolens als de windmolens en het wad met zijn golfbrekers en zeilschepen. Vandaar ook de naam voor de expositie water en wind.

De expositie is te zien in het gemeentehuis van Veendam tijdens de reguliere openingsuren.

Kleintje Summerfun

Jong en oud kijken er jaarlijks naar uit: het programma van Summerfun voor de zomervakantie.

Zondag 1 juli tussen 13.00 en 16.00 uur is er Kleintje Summerfun. Deze dag kan iedereen kennis maken met de activiteiten die in de zomervakantie waarin iedereen kennis kan maken met de activiteiten die in de zomervakantie gehouden worden. En ook kan het aanmelden deels beginnen.

Tijdens Kleintje Summerfun zijn er ook allerlei activiteiten. Zo kan er om 13.15, 14.15 of 15.15 uur met de Wildervankster Paardentram een rondrit worden gemaakt. Er wordt geknutseld, poffertjes uitgedeeld en het Piratenspel kan worden gespeeld waarbij leuke prijsjes zijn te winnen.

Voor de kinderen is er ranja, voor de volwassenen is er koffie/thee. Het lekkers er bij mag iedereen zelf maken.

Een heerlijke zondagmiddag vol Summerfun om alvast in de stemming te komen voor 6 weken dikke pret en vermaak tijdens de zomervakantie.

Summerfun startte in 2000 met activiteiten voor kinderen van 6 t/m 13 jaar (groep 3 t/m 8) in de zomervakantie. Tegenwoordig is Summerfun er het hele jaar door. Er is zelfs een project voor de volwassenen; SummerfunPlus en er is Summerfun Ontdekt; snuffelcolleges voor kinderen bij bedrijven en instellingen. Iedere woensdagmiddag is er de Summerfun Kids&Klub en Summerfun MiniMaxi; activiteiten om samen met (groot)ouder(s) of verzorger(s) te doen.

Kleintje Summerfun wordt gehouden in Compaen aan het Jan Salwaplein 3, ingang Ontmoeting.

Zwem4Daagse Meeden

Zwembad De Kolck in Meeden is in de week van 9 tot en met 13 juli het podium van de jaarlijkse zwem-4-daagse.

Elke middag vanaf 17.30 uur in deze week is het mogelijk om het aantal baantjes te zwemmen. Ook is er elke dag een vrijwillige aanvullende activiteit, zoals een quiz en op donderdag 12 juli is er een wedstrijd skills-springen. „Vrijdags sluiten wij af met een gezamenlijke barbecue voor alle deelnemers”, aldus de organisatie.

Na vier avonden zwemmen, ontvangen deelnemers een medaille en doet men gratis mee met een verloting met vele prijzen.