Heel veel glas gevonden tijdens opruimactie

VEENDAM

De hele afdeling van de SP Veendam stond donderdagavond op het strand van Borgerswold om zwerfafval te zoeken.

Deze actie werd in het leven geroepen na veel verontrustende berichten in de media de afgelopen weken. Onder het motto Niet Kletsen maar Rapen werden de mouwen opgestroopt en werd het strand goed afgezocht.

Blikjes, flessen, bierdoppen en nog veel meer rommel verdween in de zakken. Met name de hoeveelheid glasscherven bleek enorm.

Er komt een vervolg aan deze actie. Want wie wil er nou geen schoon strand en een veilige speelweide?

De actie was naar aanleiding van de recente vernielingen zwerfafval, spijkers en glasscherven in het park. Met een positieve actie wilde de SP Borgerswold afval-leeg rapen.

Fractievoorzitter Harrie Schoonewille: ,,Ik werd zo verdrietig van de berichtgeving over spijkers en glasscherven op het strand van het koetshuis dat ik onze leden heb gevraagd met elkaar afval te gaan rapen in het prachtige park Borgerswold. Het park van en voor de Veendammers. Onze leden reageerden heel positief, velen zullen aanstaande donderdag hun steentje bijdragen.”

De partij wilde graag prikstokken van de gemeente gebruiken, maar kreeg hiervoor geen goedkeuring van het college. Wel werd een vrachtwagen toegezegd die het verzamelde troep komt afvoeren.