“Niet kletsen, maar rapen in Borgerswold”

VEENDAM

De SP afdeling in Veendam gaat trapt morgen de actie Niet Kletsen maar Rapen af in Borgerswold.

Dit doen ze naar aanleiding van de recente vernielingen zwerfafval, spijkers en glasscherven in het park. Met een positieve actie wil de SP Borgerswold afval-leeg rapen. Ze verzamelen zich om 19:00 uur bij de Borgerswoldhoeve in het park.

Fractievoorzitter Harrie Schoonewille: “ Ik werd zo verdrietig van de berichtgeving over spijkers en glasscherven op het strand van het koetshuis dat ik onze leden heb gevraagd met elkaar afval te gaan rapen in het prachtige park Borgerswold. Het park van en voor de Veendammers. Onze leden reageerden heel positief, velen zullen aanstaande donderdag hun steentje bijdragen.” De partij wilde graag prikstokken van de gemeente gebruiken, maar kreeg hiervoor geen goedkeuring van het college. Wel werd een vrachtwagen toegezegd die het verzamelde troep komt afvoeren.

„We hopen dat er meerdere mensen bij ons aansluiten en dat we in de nabije toekomst met wat coördinatie, er voor kunnen zorgen dat kinderen, dieren en volwassenen kunnen genieten van een schoon Borgerswold. Dit is dan ook direct een oproep, Welke wijk, vereniging of enthousiaste groep mensen sluit hier bij aan zodat we dit vaker kunnen herhalen?”