Samenwerking tussen SKV en Bogbike

VEENDAM

De enige zelfstandige kabelstichting in de provincie Groningen, het Veendammer SKV, viert dit jaar het 30-jarig jubileum.

Men wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en alle Veendammers mee laten genieten van dit unieke gebeuren.

SKV zocht daarom contact heeft met Stichting Bogdike om te kijken of men samen tot een aantal feestelijke evenementen kan komen.

De samenwerking heeft intussen zijn vruchten afgeworpen want SKV en Bogdike werken nauw samen tijdens The Night of the Guitars in juli en tijdens het nieuwe evenement SKV/Bogdike Tribute op 25 augustus. Door de inbreng van SKV heeft Bogdike een groter budget te besteden en dit leidt tijdens de Night of the Guitars tot een groter podium en een fraaie belichting door een professionele lightshow.

SKV/Bogdike Tribute wordt hét grote gezamenlijke evenement waarbij SKV opnieuw zorgt voor een groot podium en een professionele belichting maar waarbij SKV óók een deel van de muzikantenbegroting voor haar rekening neemt. Dit heeft geleid tot een programma dat beslist spectaculair genoemd mag worden:

Er wordt ‘s middags begonnen met de in Veendam niet onbekende Herman Brood Tributeband Spritz.

Na Spritz is het tijd voor de Eagles Tributeband Eagles Legacy met countryrock van de bovenste plank. En vervolgens staat SOS Abba Tributeband op de planken. Gitarist van deze band is onze eigen Bé Brakke die daarvóór óók al aan de bak moest met Spritz. Na een iets langere ombouwpauze komt de Fleetwood Mac-tributeband Mirage in actie. Deze band met drie zangeressen en ex-Wild Romance drummer Gus Genser speelt niet alléén de hits van de latere Fleetwood Mac zoals Go your own way en Rhiannon maar ook de nummers van de oude Fleetwood Mac van Peter Green.

Na Mirage volgt het klapstuk van de avond: Gruppo Sportivo. Sinds 2017 weer actief en voorzien van een spiksplinternieuw album. Gruppo speelt hits zoals Hey Girl, Disco Really Made It, Bernadette, Beep Beep Love. SKV steekt de vrijwilligers van Bogdike óók in het nieuw en beide partijen hopen op een langdurige samenwerking.