Tennisclub Muntendam volop aan het verduurzamen

MUNTENDAM

De Tennisclub Muntendam heeft zich onlangs aangesloten bij een zonnepanelenpark.

De club beschikt over vijf all weatherbanen die het hele jaar bespeelbaar zijn. Wanneer er ‘s avonds gespeeld wordt, moeten de banen goed verlicht zijn. Dit kost aardig wat stroom en daarom ging de club op zoek naar een duurzame oplossing.

De tennisclub heeft een partner gevonden in de Energiecoöperatie SunBrouck. Voorzitter Eilt Abee: “Wij hebben Sunbrouck benaderd omdat wij op ons eigen park niet de gelegenheid hebben voor het plaatsen van zonnepanelen. Op deze manier kunnen we toch ons stroomverbruik verduurzamen tegen jaarlijks lagere kosten. Mede dankzij een financiële bijdrage van Leader, kon de investering worden gedaan. Door dit soort maatregelen bereid tennisclub Muntendam zich voor op de toekomst.”

Ook gaat de club kijken of door het vervangen van de tennisbaanverlichting in energiezuinige verlichting in de toekomst nog bespaard kan worden.