Wildervankster gaat vluchtelingen bijstaan

WILDERVANK

De 51-jarige Hilda Huisman uit Wildervank vertrekt in juli een week naar Lesbos om vluchtelingen te helpen.

Ze maakt daar deel uit van een team van vrijwilligers van Because We Care. ‘Het is de meest directe vorm van helpen’, zegt Hilda. „We kopen spullen bij de lokale winkeliers en delen die uit aan de vluchtelingen.”

Een week van je leven, reis- en verblijfkosten en duizend euro sponsorgeld van kennissen, vrienden en familie. Dat is wat het Huisman kost. En niet alleen in haar geval. Wekelijks arriveren zeven vrijwilligers op Lesbos op dezelfde basis. Iedereen is zoveel mogelijk financieel zelfstandig en brengt het budget wat nodig is die week zelf in. Elke vrijwilliger betaalt de eigen reis- en verblijfkosten en neemt de duizend euro sponsorgeld mee. De vrijwilligers zijn geen professionele hulpverleners, maar mensen die het verschil willen maken. Hilda is van 8 tot 16 juli op Lesbos.