Romantisch naoorlogs drama in Filmhuis

VEENDAM

Het romantische drama The Guernsey Literary Society draait maandag 4 juni bij Filmhuis vanBeresteyn.

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht.

Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed. De Nederlander Michiel Huisman speelt de rol van Dawsey. Regisseur Mike Newell maakte eerder de films Four Weddings and a Funeral en The Best Exotic Marigold Hotel. De aanvang is 20.00 uur