Petitie voor meer spoorlijnen in Groningen

VEENDAM

De negentienjarige Tim Sekac is onlangs een online petitie gestart waarmee hij zich hard maakt voor extra spoorverbindingen in Noord-Nederland. Het gaat om verbindingen tussen Emmen en Stadskanaal, via Veendam en Ter Apel, en van Emmen naar Groningen en Emmen naar Leeuwarden.

De student uit Amsterdam hoopt zo dat de duurzaamheid in Nederland verbetert. Spoorlijnen zijn veel sneller, schoner, betrouwbaarder en duurzamer dan al die snelwegen met vervuilende auto's”, begint Tim. ,,Daarnaast heb ik sowieso een grote passie voor het spoor, en vind ik het leuk om zowel binnen als buiten Amsterdam dit soort initatieven op poten te zetten. De petitie is al bijna 6650 keer ondertekend. ,,Maar ik probeer er nog zoveel mogelijk binnen te krijgen. Rond de 10.000 in de hoop dat het ook ooit werkelijkheid zal worden. Zodra mijn petitie ongeveer dat aantal ondertekeningen heeft bereikt, ga ik het aan de provincies Drenthe, Groningen en Friesland overhandigen en daarbij nog wat andere partijen die hierover gaan.” Voor meer informatie en de petitie zelf: https://petities.nl/petitions/

spoorverbinding-van-emmen-

naar-stadskanaal-groningen-

en-leeuwarden?locale=nl