Eerste Bog Around the World in Veendam

VEENDAM

Zaterdag was het eerste muziekevenement van Stichting Bogdike in het Veendammer centrum.

Op het Kerkplein bij LaVache, het Veenlustplein en het Beneden Westerdiep hebben tussen 13.00 en 18.00 uur 8 bands opgetreden. Met hun eigen Bog Around the World heeft Bogdike geprobeerd om diverse muziekstijlen samen te brengen voor een muzikale wereldreis. Van bluegrass, rock, tot country en latin. Natuurlijk bleef Bogdike ook dicht bij huis met onze eigen moerstaal. De organisatie bracht het aantal podia terug met eentje, in verband met de Oldtimer Rally. Drie podia dus. Op Podium De Toeter hebben opgetreden: Paradise Parade, View for a day en Bayonet Bay. Podium La Place/Kerkplein: Pick ’n Shovel en Dusty Hat. En op podium Veenlustplein: Little Cash, De Kösters en Los Cascos. Het was warm, en het publiek zocht veelal hun toevlucht op de terrasjes. Bij het Veenlustplein zat men vooral rondom, en was het plein zelf grotendeels leeg.