Een stoomrijke Hemelvaartdag in Veendam

VEENDAM

Tijdens de Nationale Stoomtreindag was ook de stoomlocomotief 52 8060 van de STAR weer volop in beweging. Tussen Stadskanaal en Veendam reed de loc drie ritten met leuke activiteiten met als thema ‘stukgoederenvervoer’. Kinderen mochten actief meedoen met het vervoer van pakketten, zoals dat ook vroeger ging. Op het perron stond een oldtimer-vrachtwagen te wachten. Ieder kind dat een pakketje afleverde aan de vrachtwagenchauffeur kreeg een tegoedbon voor een portie ouderwetse poffertjes.

Naast de oude locomotief en de oldtimer-vrachtwagens waren ook de perrons aangekleed in vroegere stijlen. Rogier Borst is bijna zes, en vindt de grote stoomlocomotief geweldig. Met zijn broertje Patrick van drie heeft hij speelgoedtreinen.

Maar net als zijn broertje wilde hij graag met een heuse echte stoomtrein mee.