voor kinderen in Dukdalf

VEENDAM

De wijkvereniging Sorghvliet houdt 18 mei een Glitter & Glamour party voor alle kinderen van Veendam en omstreken.

De disco is voor kinderen vanaf 7 jaar in Dukdalf 2.0. De dresscode is Glitter en Glamour. Daarnaast zullen de kinderen als Vips worden ontvangen. De zaal wordt feestelijk aangekleed. De populaire streetdance-groep DivergentDC van Quantum Fit treedt ook op tijdens de Glitter & Glamour party. Zij hebben speciaal voor deze avond iets moois ingestudeerd.

De deuren gaan open om zeven uur en de disco duurt tot half tien. Tijdens de kinderdisco lopen er rond de twintig vrijwilligers rond om alles in goede banen te leiden. ,,Op onze facebookpagina zult u de foto's van de Glitter & Glamour party terug kunnen vinden”, besluit de organisatie.

Duits drama

Het Duitse drama Aus Dem Nichts draait maandag 14 mei bij Filmhuis vanBerersteyn.

Katja's man Nuri en zoontje Rocco worden gedood bij een bomaanslag. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond.

Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en stond op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. De film begint om acht uur ‘s avonds.

Filmen met Lego

Kinderen kunnen woensdag 16 mei tussen twee en half vijf ‘s middags in Bibliotheek Veendam hun eigen stop-motion filmpje maken van Lego. Iedere derde woensdag van de maand staat Bibliotheek Veendam in het teken van de Verhalenfabriek. Deze maand dus de Lego stop-motion filmpjes: bouw, film en monteer tijdens deze inloopmiddag.

Expositie

Akka, de vereniging van Afgestudeerde Kunstenaars van de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen, presenteert in de Salon vanBeresteyn de expositie Zomergevoel.

Zeventien kunstenaars lieten zich inspireren door het thema Zomergevoel en hebben dit geinterpreteerd naar een schilderij of beeldhouwwerk. Vanaf vrijdag 18 mei om vijf uur ‘s middags is de expositie dagelijks en vrij toegankelijk te bekijken tot en met eind september in de Salon bij vanBeresteyn.

Braderie

Op vrijdag 11 mei organiseert de voetbalvereniging Alteveer weer de jaarlijkse rommelmarkt en Braderie. De markt begint om 17:00 uur. Er zijn weer vele mooie spullen te koop waaronder: Boeken, oudheden, aardewerk, speelgoed,kleding enz. Het terras van de kantine is geopend voor een hapje en een drankje. U mag uw rommelmarktspullen en oud ijzer op 11 mei nog naar de vereniging brengen.

Linkedin

In de bibliotheek Veendam vindt 16 mei vanaf half acht ‘s avonds een college plaats over LinkedIn, het grootste professionele netwerk ter wereld.

,,Velen van ons zullen ongetwijfeld ooit een profiel hebben aangemaakt op LinkedIn. Het platform wordt vaak gebruikt als digitale visitekaartenbak..”