Les van de FC bij vv Wildervank

WILDERVANK

FC Groningen streek bij vv Wildervank neer in het kader van de FC Groningen on Tour dagen.

De kinderen in de leeftijden van 6 tot en met 14 jaar zijn vanuit de originele oefenstof uit de opleiding van de Groninger profclub getraind als een prof.

Het was een heel bijzondere ervaring.

In de ochtend vond een lange training van een uur en drie kwartier plaats. En dat zijn de kinderen niet gewend. ’s Middags werden de originele oefeningen in circuitvorm gegeven. Ook dit krijgen ze normaal niet bij hun vereniging. Naast veel plezier waren de trainingen ook heel leerzaam.

De deelnemers komen van voetbalclubs uit de hele regio. “We willen kinderen kennis laten maken met FC Groningen”, vertelt Simon Cageling coördinator FC Groningen voetbalactiviteiten.

“FC Groningen wil graag bekend zijn in de regio. Zo zijn we ook bereikbaar voor kinderen die bijvoorbeeld niet elke week naar Groningen kunnen om te trainen. Het verzorgingsgebied is Groningen en Drenthe. We houden het in de meivakantie en verder drie of vier keer door het jaar heen.

Daarnaast organiseren we ook voetbalkampen en geven we clinics.”

De Groningen on Tour dagen vinden bij vier voetbalclubs plaats.

Naast vv Wildervank maandag bij vv Beilen met vijftig kinderen, donderdag bij vv Gomos in Norg met 85 kinderen, en vrijdag bij vv Gorecht in Haren met veertig meiden in een aparte meidenclinic.

De trainingen begonnen om half tien, en na de middagpauze gingen de kinderen tot half vier door. De FC Groningen on Tour dag werd afgesloten met een toernooi.

Naast een cyclus van zeven trainingen, kregen de deelnemers een officieel FC Groningen Puma tenue uitgereikt, twee wedstrijdkaarten voor een thuiswedstrijd van FC Groningen, een bidon en een certificaat.

De trainers waren; Max Hummel, Danny Sims, Quincy Dijkstra, Matthijs Weterman, Sven Jaegers, Sebas Kroezen, Joep Hiddink en Jordi Biemolt.

En de organisatie was in handen van Arnold Heikens, vanuit vv Wildervank Peter van Kampen, Bob Lukens en Goos Boers.

En natuurlijk Simon Cageling, hoofdcoördinator van FC Groningen voetbalactiviteiten.

Arnold Heikens is teamleider van FC Groningen 112, de jongste jeugdelftallen van FC Groningen. Hij zorgt - net als bij vv Wildervank - voor de randzaken zoals kleding en materialen.