Scheidsdiploma voor zaalvoetbal behaald

WILDERVANK

Negen veldscheidsrechters van COVS Oldambt en Veenkoloniën hebben het diploma SOIII Zaalvoetbal gehaald.

Onder leiding van Erwin Draaijer, KNVB docent en topklasse zaalvoetbalscheidsrechter, is de afgelopen weken de cursus gevolgd. De cursus was een combinatie van zelfstudie en oefenwedstrijden. Op interactieve wijze was er aandacht voor de praktijk van het fluiten in de zaal. Volgen, positie kiezen, leiding geven, communicatie en spelregels stonden centraal. De cursisten zijn zich, naast voldoende spelregelkennis, er bewust van geworden dat het fluiten in de zaal vraagt om voldoende basisvaardigheden en een goede conditie. Alle deelnemers hebben de cursus goed afgerond. Geert Zwerver, voorzitter werkcommissie zaalvoetbal KNVB Noord en Oost, reikte de diploma’s uit.