Circus Renz strijkt neer in Veendam

VEENDAM

Circus Renz uit Berlijn is tot en met 6 mei te zien in Veendam.

Het grote circusdorp is opgebouwd op het terrein in het Borgerswold. Zowel in de show als op het buitenterrein zijn veel dieren te zien. Bijzonder is het feit dat er onlangs weer veel dieren zijn geboren, die natuurlijk te bezichtigen zijn voor de bezoekers.

Kameel Olga

Donderdagavond waren er zo’n 300 bezoekers in de tent. Tijdens de première ’s middags waren dat zo’n 400 mensen.

Silke Timmer vond het heel leuk, en ook wel een beetje spannend, om tijdens de pauze tussen de bulten van de grote kameel Olga te mogen zitten. Haar bezoek aan het circus was voor het eerst. Het leukst vond ze de circusact van de jongleur met de bolo's. Hij jongleerde ook met vuur, dat was ook wel spannend.

Ook Sofie vond het heel erg leuk. Johan en Miranda waren voor het eerst met hun drie dochters Roos, Loes en Sofie in het circus.

Wilde dieren

Moeder Miranda was een jaar of 14 toen ze 20 jaar geleden voor het eerst in een circus kwam. Wilde dieren in het circus vond ze fantastisch om te zien. ,,Eigenlijk is het wel jammer dat deze dieren niet meer in het circus mogen meedoen. De dieren op het terrein zien er wel goed uit allemaal.” Voor vader Johan was bezoek aan het circus 15 jaar geleden.

Clownerie

De wilde dieren mogen dus niet meer optreden in circussen in Nederland, toch is er naast acts als luchtacrobatiek, clownerie, illusies ruimte voor dieracts waaronder Siberische steppenkamelen, honden en vele paarden.