WinterSalon De Ploeg

VEENDAM

In het kader van 100 jaar De Ploeg wordt op zondag 17 december in het Veenkoloniaal Museum Veendam de traditionele WinterSalon van de nog altijd springlevende kunstkring gehouden.

De WinterSalon is een jaarlijks terugkerend evenement van de kunstenaarsvereniging. Tijdens deze gelegenheid tonen de Ploegers gedurende één dag recent werk. Dit jaar doen zij dit in in het Veenkoloniaal Museum, parallel aan de daar lopende tentoonstellingen ‘De Ploeg werkt door’ en ‘Geert Hendrik Streurman’.

Tijdens de WinterSalon in het museum vindt er voor de Vrienden van De Ploeg de uitreiking van de Ploegprent 2017 plaats. De editie voor dit jaar is een Oost-Indische inkttekening, voorstellende het Groninger Hogeland. Onder de aanwezige Vrienden van de Ploeg wordt rond 14.00 uur een ingelijst exemplaar van de prent verloot.

Om 15.00 uur verzorgt Richard ter Borg, kunsthandelaar uit Groningen en kenner van De Ploeg, in de benedenzaal van het museum een lezing. In de bioscoop van het museum is de film ‘De Ploeg 1918-1928’ van Stichting Beeldlijn te zien.


Auteur

Redacteur