‘Veendammers mogen best wat trotser zijn’

VEENDAM

Jacqueline Snijder-Op de Dijk, eigenaar van kledingzaken Flair (Veendam) en Oui (Groningen) gaf in de allereerste talkshow zaterdagmiddag in De Maand Bekeken haar visie op de ontwikkeling van het winkelaanbod. ,,We moeten gezamenlijk de schouders eronder zetten.” Ook mocht ‘de bevolking best trotser zijn op Veendam.

Hoe gaat het met het centrum van Veendam? Deze eerste actuele onderwerp kwam zaterdagmiddag in de allereerste talkshow in De Maand Bekeken aan bod. Elke laatste zaterdag van de maand blikt presentator Martijn Folkers vanuit Grand Café vanBeresteyn samen met een aantal gasten terug op de gebeurtenissen in de Parkstad.

Folkers pakte direct een onderwerp bij de kop dat iedere inwoner van de Parkstad raakt: hoe gaat het met het centrum van Veendam? Juwelier Joseph Kremer, de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Veendam Centraal, vertelde over zijn plannen voor de toekomst. Hij vond Autorama-centre een boodschappencentrum en tevens ‘een lastig dingetje’.

Jan Henk de Groot schoof aan om te praten over zijn theatertour en speelde een paar nummers. Daarna was Alian Spelde aan het woord die met een uit het hart gegrepen verhaal mensen opriep om orgaandonor te worden.

De talkshow, een initiatief van Biblionet Groningen, werd opgenomen door RTV1 en op een later tijdstip op radio en tv uitgezonden. Presentator Martijn Folkers: ,,Er gebeurt genoeg in Veendam om elke maand een uur te vullen. In De Maand Bekeken gaan we dieper in op de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Met Veendammers die er direct bij betrokken zijn.”


Auteur

Redacteur