Bijeenkomst over bevallen in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal

Veendam

In het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal wordt op dinsdag 15 augustus een informatiebijeenkomst gehouden voor zwangeren en hun partners.

Hiermee kunnen aanstaande moeders en hun partners zich voorbereiden op een mogelijke (poli-)klinische bevalling in het ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Uit cijfers blijkt dat maar liefst 60% van de zwangeren, om wat voor reden ook, tegen de verwachting in moet bevallen in het ziekenhuis. Dit komt vaak als een schok, die nog versterkt wordt als men onbekend is met het ziekenhuis en de kraamafdeling. De bijeenkomsten zijn er dan ook op gericht om door een goede voorbereiding op een mogelijke ziekenhuisbevalling, onnodige angst en spanning te voorkomen. Tijdens de informatiebijeenkomst geven een verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige en een medewerker van Kraamzorg Het Groene Kruis Groningen tekst en uitleg en worden eventuele vragen beantwoord. Indien mogelijk krijgen de zwangeren en hun partners na afloop een rondleiding over de afdeling. U wilt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Bel dan 0599-654160 (tijdens kantooruren).

Auteur

Paul Abrahams