Winkler Prins organiseert informatiemarkt vervolgopleidingen

Veendam

Middelbare school Winkler Prins houdt vrijdag 28 oktober haar jaarlijkse informatiemarkt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het is de 34e keer dat de school het educatieve evenement organiseert. Leerlingen uit de hele regio zijn welkom.

De informatiemarkt is vooral bedoeld voor scholieren die binnenkort een vervolgstudie of vakkenpakket moeten kiezen of hun beroepskeuze maken. De school heeft universiteiten en hbo- en mbo-instellingen uit het hele land uitgenodigd. De politie, landmacht, luchtmacht en marechaussee zijn ook aanwezig, evenals uitwisselingsorganisaties. Voorlichters van de verschillende opleidingen en instellingen voorzien bezoekers van informatie. Oud-leerlingen van Winkler Prins en andere studenten delen hun ervaringen met de opleidingen. Doel van de informatiemarkt is leerlingen zo goed mogelijk voor te lichten, opdat ze zo vroeg mogelijk de juiste vervolgrichting kiezen. De informatiemarkt is op vrijdag 28 oktober van 18:30 uur tot 21:30 uur in het schoolgebouw aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. De toegang is gratis. Leerlingen van andere middelbare scholen in de regio zijn ook uitgenodigd langs te komen.

Auteur

Bram Hulzebos