Groninger mountainbikekampioenschap in Borgerswold

Veendam

Mountainbikeliefhebbers kunnen zondag 23 oktober meedoen aan de tweede editie van de Borgerswold Classic in Veendam. Het mountainbike evenement bestaat uit een recreatieve toertocht in de ochtend en het Open Groninger MTB Kampioenschap in de middag.

"De toertocht is voor iedereen", zegt Eisse Holstein, voorzitter van Stichting Sportpromotie Veendam. "Iedere liefhebber kan zich aanmelden en mee komen fietsen." Het middagprogramma is voor wedstrijdrijders bedoeld. "Voor de wedstrijd heb je een licentie nodig. Fanatieke wedstrijdrijders zonder licentie kunnen bij de inschrijving een eendaagse licentie kopen." De toer begint om 09.00 uur op de parkeerplaats van Indoorcentrum Veendam. Deelnemers kunnen zelf de te rijden afstand bepalen. Ze kunnen 12,5, 20 of 45 km rijden. De wedstrijd om de titel Groninger MTB Kampioen start om 13.15 vanaf de Woldlaan. Deelnemers leggen voor de wedstrijd 50 km af in vier rondes van 12,5 km. Zowel bij de dames als de heren strijden ze om prijzengeld en de titel Groningen MTB Kampioen. Tot zover staat de teller op 55 deelnemers. Onder hen lokale favoriet Rick Ottema uit Muntendam. Ottema finishte vorig jaar als derde achter Lotto-Jumbo renner Martijn Keizer. Aanmelden voor de toertocht en de wedstrijd kan tot donderdag 20 oktober via de website van Borgerswold Classic. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk.

Auteur

Bram Hulzebos