Fietsroute langs de kerken van Veendam

Veendam

VEENDAM - In en om Veendam staan een aantal prachtige oude kerken om trots op te zijn en die het bekijken meer dan waard zijn. Daarom openen een aantal kerken op 28 augustus tussen 13.30 en 17.00 uur hun deuren.

Iedere kerk heeft zijn eigen geschiedenis en ze hebben allemaal een prachtig orgel. De Grotekerk in Veendam, de protestantse kerken in Muntendam en Meeden en de hervormde kerk in Ommelanderwijk, de Grotekerk in Wildervank en de katholieke kerk in Veendam doen mee Terwijl u de kerken bekijkt wordt er muziek gemaakt en zijn er rondleiders die u alles kunnen vertellen over de geschiedenis van het kerkgebouw en de orgels. Natuurlijk is er ook een kopje koffie.
De route is ongeveer 25 kilometer en zowel per fiets als met de auto gereden worden. De routes zijn in de kerken verkrijgbaar. Ook liggen ze in het VVV agentschap (museumplein) in Veendam. 

Auteur

Carlien Bootsma