Kinderfeestweek zet de wereld op zijn kop

Veendam

Inmiddels is het een traditie geworden: de Kinderfeestweek in het Veendammer Borgerswold. Elk jaar komen er honderden kinderen op af. Het is zelfs zo geliefd dat de vakanties er door de ouders en medewerkers omheen worden gepland. En het is bijna weer zover. Vanaf maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus is er weer een boeiend programma voor basisscholieren. Het thema van deze week: De wereld op zijn kop!

Volgens organisator Jan Hollander belooft het weer een mooie week te worden. Een week vol plezier. Zo kunnen de kinderen er genieten van het toneel, knutselen, sport en spel. Ook kunnen ze uit hun dak gaan op muziek, met verftikkertje en hutten bouwen. Het is alweer de twaalfde editie en het is uitgegroeid tot een groot succes. Het succes zit hem volgens Jan Hollander in het feit dat de kinderen zich er welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. De kinderen worden onderverdeeld in kleine groepjes, waardoor er veel tijd en aandacht voor de kinderen is. Zo herinnert Jan Hollander zich het verhaal van een vader. Hij vertelde hoe blij hij met de Kinderfeestweek was. Vaak viel zijn kind buiten de groep, maar niet bij de Kinderfeestweek. Daar leefde het juist helemaal op. Zijn kind werd gezien. Ook de variatie in het programma en de structuur is volgens Jan Hollander een reden waarom de kinderen terug blijven komen. Er zijn zoveel verschillende onderdelen dat ieder kind wel iets vindt dat bij hem of haar past. Maar de grote hit is elk jaar weer het toneel waar de kinderen helemaal in op gaan. Ditmaal staat het in het teken van het Bijbelse verhaal David en Goliath. David, een klein mannetje, dat de grote reus Goliath te lijf gaat. Met dit verhaal wil de Kinderfeestweek de kinderen meegeven dat je met de juiste dosis moed, vertrouwen en geloof reuzen kunt verslaan. Ook willen ze aan de kinderen laten zien dat God niet saai is, niet in allerlei hokjes en vakjes te stoppen is, maar dat het geloof ook gewoon iets moois kan zijn. Het team bestaat uit een groep van 235 mensen afkomstig uit vier verschillende kerken in en rondom Veendam. De week word bezocht door mensen met verschillende achtergronden, gelovig en ongelovig. De mensen die niks met het geloof hebben ervaren het als een bijzondere week waar ze hun kinderen graag naar toe brengen. Ze weten dat het goed zit.

Ook de papa’s, mama’, opa’s, oma’s, broers en zussen zijn welkom. Voor hen is er een speciale café-tent waar ze gezellig een kopje koffie of thee kunnen drinken. En voor de kinderen: Houdt je brievenbus in de gaten. De komende weken valt er bij 9000 mensen in Veendam de speciale Kinderfeestweekkrant op de mat!


Auteur

Carlien Bootsma