Kampvuurfestival in Annerveenschekanaal 

Annerveenschekanaal

De voormalige voetbalvelden van v.v. Hermes AVK zijn zaterdag 13 augustus weer het toneel voor het jaarlijkse kampvuurfestival. Dit jaar spelen opnieuw drie singer-songwriters in het licht van de vuurkorven: Herbie, Mirjam Zuiderveld met Pieter Nanuru en Edwin Jongedijk. Het festival begint om 20 uur en de entree bedraagt € 10,-.

Herbie is de artiestennaam van Harbert Grezel, grootheid op de Mississippi Sax, oftewel de mondharmonica. Hij speelde in verschillende bands, waaronder Snikhait en Herbie and the guitar guy. Verwacht authentieke blues, ragtime en swing, gespeeld en gezongen door een regionale meester van het genre. De Groningse Mirjam Zuiderveld ontving in 2011 de eerste Ab Sligter Award voor jong talent. In 2012 presenteerde ze in café ’t Keerpunt haar eerste solo EP Locked. Tijdens die presentie werd ze begeleid door Pieter Nanuru en gezamenlijk hebben ze sindsdien vele optredens verzorgd. Edwin Jongedijk maakt met Alex Vissering en Jan Henk de Groot furore als de troebadoers, maar is ook bekend als de frontman van Taneytown en Slow Movin’ Outlaws en als schrijver en zanger van Groningstalige liedjes. Zijn As ik de kaans zol kriegen is inmiddels een klassieker in het Groninger liedjes genre. Het festival gaat ook door bij regen, zowel voor publiek als artiest is er dan ruimte in de stal.

Auteur

Carlien Bootsma