The Sweet Remains in 't Keerpunt

Spijkerboor

De Amerikaanse band the Sweet Remains staat zondagmiddag 24 april op het podium van café ’t Keerpunt in Spijkerboor. De band van drie schitterende zangers en instrumentalisten brengt liedjes die terugvoeren naar de roemrijke jaren van onder meer the Eagles en Simon and Garfunkel, maar die toch een heel eigen karakter hebben. In 2014 gaven ze misschien wel het beste concert ooit in de gelagkamer.

Het geluid van the Sweet Remains wordt onmiskenbaar gevormd door de messcherpe samenzang van de drie begaafde en charismatische leden van de band: Rich Price, Greg Naughton en Brian Chartrand. De drie leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in een hotel op Rhode Island in 2008. Dat beviel zo goed, dat ze hun solo carrieres terzijde schoven en the Sweet Remains vormden. Die solo carrières waren overigens niet onsuccesvol. Rich Price’s single ‘I’m on my way’ staat op de soundtrack van de film Shrek 2, Greg Naughton’s songs worden veel gecovered en hij wordt door Performing Artist Magazine een ‘magnetic writer and performer’ genoemd, terwijl Brian Chartrand’s multi-instrumentale gaven wijd en zijd worden geroemd. Het geluid van de band spreekt liefhebbers van Jason Mraz, Ray Lamontagne of John Mayer aan, maar laat zich toch eigenlijk het beste vergelijken met de stijl van CSN, the Eagles of Simon and Garfunkel. De band bracht tot nu toe drie albums uit, waaronder een live cd. Hun album ‘Laurel and Sunset’ werd cd van de week in de grote Amerikaanse krant USA Today, terwijl de Boston Herald er over schreef dat het lang geleden is dat zulke mooie samenzang werd gepaard aan zulke mooie melodiën. In 2015 kwam hun jongste album uit. The Sweet Remains spelen zondag 24 april om 16.00 uur in het café. De entree bedraagt € 15.

Auteur

Carlien Bootsma